Praktijk voor Kind en Intelligentie

Omdat u vragen heeft over het leervermogen van uw kind

activiteiten voor u

Een intelligentieonderzoek bij uw kind duurt ongeveer tussen de 3 en 4 uur. Sommige ouders vragen zich af wat zij in die tussentijd kunnen gaan doen. Misschien heeft u iets aan de volgende tips. Allemaal in Hilversum of in ’t Gooi.


Winkelen in het stadscentrum

Hilversum heeft een groot overdekt winkelcentrum “Hilvertshof”, met drink- en eetgelegenheden en een parkeergarage (Q-park, 656 parkeerplekken). Het adres van de parkeergarage is: Groest 86, 1211 ED Hilversum. U kunt er ook met de bus naar toe (lijn 104, op de Bosdrift, om de hoek bij mijn praktijk) en weer terug (ook lijn 104, vijf minuten lopen over de Neuweg naar de Jacob Castsstraat waar mijn praktijkadres is gevestigd).

www: http://www.hilvertshof.nl/


Een kopje koffie en wandelen in het park

Op 15 minuten wandelen vanaf de praktijk, vlakbij het mooie Lapersveldpark, staat een grote villa die is omgebouwd tot hotel Lapershoek. Veronica had hier haar thuisbasis in de eerste jaren nadat het geen piratenzender meer was. U kunt daar koffie drinken en daarna oversteken voor een wandeling in het park.

www: http://www.amrathhotels.nl/hotel/lapershoek/home


Een bezoek aan het Museum Beeld en Geluid

Een erg leuk, interactief en leerzaam museum. Voor u en uw kinderen.

www: http://experience.beeldengeluid.nl/


Een stadswandeling: de Dudok-route

Dudok was een bekende architect van, onder andere, het raadhuis van Hilversum. Zijn werken zijn verbonden in een wandelroute van 8 km (desgewenst af te korten). De route loopt door het centrum en start op 500 meter van mijn praktijkadres.

www: http://hilversum.staatopdekaart.nl/specials/dudok/beschrijving.pdf


Wandelen in de bossen rond de Lage Vuursche

Mooie bewegwijzerde routes starten bij Theehuis de Lage Vuursche (Hoge Vuurseweg 11 3749 AB Lage Vuursche). Daar kan je wandelroutes printen bij een infozuil, naast de entree. Erg handig. Ik loop zelf nog wel eens de witte paaltjes route (als je met je rug naar het theehuis staat, steek dan de staat over en sla linksaf de route op). U kunt ook doorrijden naar het dorpje Lage Vuursche, midden in het bos met veel eet- en drinkgelegenheid. Daar staat ook het kasteelpaleis waar Claus en Beatrix woonden in het begin van hun huwelijk. Inmiddels woont prinses Beatrix daar weer, dicht bij haar zoon die op het kleine begraafplaatsje bij de kerk is begraven.

www: http://www.theehuislagevuursche.nl/


Wandelen over de Hilversumse hei

Vanaf mijn praktijkadres wandel je in 5 minuten naar de hei. Als u het smalle geasfalteerde fietspad over de hei volgt, komt u bij een klein vliegveldje met een restaurantje. De routes zijn niet bewegwijzerd, maar de hei is goed te overzien, dus u zult niet snel verdwalen.


Wandelen in het bos: natuurmonumenten

Verschillende bewegwijzerde routes van 2 tot 5 kilometer, lopen door het bos, langs velden en prachtige landhuizen. Bijvoorbeeld langs het Capitool. Daar worden de opnames gemaakt van Vara’s Vroege Vogels op zondagmorgen. Heel mooi. Maar helaas geen restaurant of café langs de route. Of u moet wat gaan drinken bij het bezoekerscentrum van natuurmonumenten.

www: http://www.natuurmonumenten.nl/content/s-gravelandse-buitenplaatsen-0
Fietsen in het Gooi


Stel dat u uw fiets kunt meenemen. ’t Is echt mooi rond Hilversum. U kunt op één tocht door het bos, over de hei, tussen de loosdrechtse plassen door, langs de rivier (de Vecht) en door de velden fietsen. Mijn advies is; koop een knooppuntenkaart op internet of bij de VVV of boekhandel. Vlak bij mijn praktijk start knooppunt 31.

www: http://webwinkel.falk.nl/nl/fietskaart-12--utrechtse-heuvelrug/g7/p516/